https://huisartsenpraktijkmcw.nl/wp-content/uploads/2022/05/mgn-logo-e1658148726975-475x135.jpeg

E-health

E-health is een verzamelbegrip voor uiteenlopende toepassingen op medisch gebied, waarbij internet gebruikt wordt. Vele zaken in het dagelijks leven worden tegenwoordig digitaal geregeld. Denk bijvoorbeeld aan het regelen van uw bankzaken. Ook in de gezondheidszorg zijn steeds meer mogelijkheden om zaken digitaal te regelen.

Als u digitaal contact met ons wil hebben, dient u zich aan te melden bij MijnGezondheid.net. Op deze website kunt u precies lezen hoe u zich aan kunt melden. Dit is mogelijk voor patiënten van 16 jaar en ouder. MijnGezondheid.net is een online omgeving waarmee u eenvoudig, snel en veilig, zaken bij uw huisarts kunt regelen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een beveiligde omgeving. U dient in te loggen met uw DigiD. Als aanvulling op het patiënten portaal op de website hebt u de mogelijkheid de app MedGemak te downloaden op uw smartphone of tablet. Zo kunt u ook vanaf uw mobiele device zaken met de huisartsenpraktijk regelen.

Zaken waar u gebruik van kunt maken via de website MijnGezondheid.net en de app op uw smartphone of tablet:

  • Online een vraag stellen aan uw huisarts (e-consult). Via een e-consult kunt u ons een eenvoudige vraag stellen. We streven er naar deze binnen 2 werkdagen te beantwoorden.
  • Medicijnen bestellen. Het gaat hierbij om medicijnen die al eerder voorgeschreven zijn door de huisarts en die u wilt herhalen.
  • Medicatie overzicht uitprinten. U kunt ook eenvoudig een medicatie overzicht uitprinten als u op reis gaat.
  • Online een afspraak maken met uw huisarts voor één vraag of klacht.
    Deze afspraak komt direct in de agenda van uw huisarts te staan. U kunt de afspraak toevoegen aan uw eigen agenda en via de mail een bevestiging en herinnering ontvangen. We vragen u de afspraak niet online in te plannen wanneer u last heeft van klachten die met het coronavirus te maken kunnen hebben. Neemt u in dit geval telefonisch contact op met de assistente. Zij zal dan een afspraak met u maken op het 'luchtweg' spreekuur. Heeft u meerdere vragen of klachten die u met de huisarts wil bespreken? Dan vragen we u ook contact op te nemen met de assistente om de afspraak telefonisch in te plannen.
  • Telemonitoring en thuismetingen delen met de huisarts zoals uw gewicht, bloeddruk, zuurstofgehalte, vervolgen van wondgenezing.
  • Inzage in uw eigen medische dossier: onder andere verslaglegging door uw huisarts, inzage in uitslagen van bloedonderzoek, inzage in brieven van de specialist, actueel medicatie overzicht.

Mocht u nog vragen hebben over e-health, dan kunt u terecht bij de medewerkers van uw huisartsenpraktijk.