• AIOS
  • Coassistent
  • Stage praktijkassistente

Opleidingspraktijk

Onze praktijk is een opleidingspraktijk. Wij leiden aios (arts in opleiding tot specialist) en co-assistenten op van de basisopleiding- en huisartsopleiding in Utrecht.

AIOS

De opleiding tot huisarts is een driejarige opleiding. Tijdens het eerste en het derde jaar van de huisartsopleiding lopen de AIOS stages in een huisartsenpraktijk. In onze praktijk komen zowel eerste- als derde jaar AIOS.

Wij vinden het belangrijk om een aandeel te hebben in de ontwikkeling van de huisartsenzorg en doen dit door mee te werken aan deze opleidingsmogelijkheid. Wij waarderen het dan ook zeer dat u als patiënt hieraan meewerkt.

De opleiding van de AIOS staat onder de verantwoordelijkheid van een huisarts. In onze praktijk wisselen dokter Maaijen en dokter Vriesendorp jaarlijks hun taak als  huisartsopleider af. De AIOS werkt zelfstandig. De patiënten contacten worden dagelijks nabesproken met de opleider. Wanneer het nodig is gebeurt dit ook wel tijdens het patiëntencontact.

Tijdens de opleiding van de AIOS wordt veel gebruikt gemaakt van video-opnames. Deze dienen voor opleidingsdoeleinden. Vooraf aan de opname wordt u gevraagd of u bezwaar maakt. Na bespreking van de video-opname wordt deze verwijderd.

Huisartsopleiding Utrecht:
https://portal.juliuscentrum.nl/huisartsopleiding/nl-nl/home.aspx